ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)

Αγαπητοί μαθητές/τριες, γονείς και κηδεμόνες

Ευχαριστούμε όλους εσάς που δώσατε το παρών σας στα εξ αποστάσεως μαθήματα της Γ τάξης στη διάρκεια των ημερών που πέρασαν. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να διατηρήσουμε την επαφή μαζί σας  και να αναπτύξουμε σε νέες βάσεις τη μοναδική σχέση ανάμεσα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς. Το σχολείο μαραζώνει χωρίς τη φυσική παρουσία σας, αλλά δεν έχει κλείσει. Συνεχίζει να λειτουργεί και να σας στηρίζει χρησιμοποιώντας σύγχρονες και ασύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες διδασκαλίας.

Από την Τρίτη31 Μαρτίου 2020 το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας διευρύνεται και θα καλύπτει πλέον όλες τις τάξεις του Λυκείου μας. Καλούμε λοιπόν τους μαθητές της Α? και Β? λυκείου να είναι έτοιμοι από αύριο το πρωί να συνδεθούν με την χρήση των ΤΠΕ στις εικονικές τάξεις για μία νέα, διαφορετική έναρξη μαθημάτων.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων και τα απαραίτητα links θα κοινοποιηθούν στους μαθητές ή στους κηδεμόνες μέσω email(αναλόγως με τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουμε στη διάθεση μας)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Για να παρακολουθήσουν οι μαθητές τα μαθήματα πρέπει να συνδεθούν μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου με σύνδεση στο internet (σταθερή ή Wifi). Για την διαδραστική συμμετοχή του μαθητή, είναι καλό να υπάρχει μικρόφωνο και κάμερα.

Βήμα 1ο  Πληκτρολογούμε ή ανοίγουμε στον φυλλομετρητή μας το link του εκπαιδευτικού που διδάσκει το μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα

(π.χ για το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας Α Τάξης (https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/adonis )

Βήμα 2ο   1. Συμπληρώνουμε το ονοματεπώνυμο το οποίο δηλώνεται από τον μαθητή κατά την είσοδο στην πλατφόρμα για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να τον διακρίνει μέσα στην εικονική τάξη, να του δώσει τον λόγο κτλ.

  1. Δεν επιλέγουμε το ? Joinmeeting ? αλλά πατάμε στο ? Joinbybrowser ?

Βήμα 3ο  Στην επόμενη σελίδα επιλέγουμε το ? Joinmeeting ? και δίνουμε δικαιώματα στο μικρόφωνο και την κάμερα. Στη συνέχεια περιμένουμε τον διδάσκοντα να μας επιτρέψει την είσοδο στην τάξη.

Οι μαθητές που δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και από το τηλέφωνο Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με το σχολείο για να τους δοθεί ένα νούμερο τηλεφώνου και ένας κωδικός. Καλώντας αυτό το νούμερο (με αστική χρέωση) και σχηματίζοντας τον κωδικό, οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση(μόνο ακούνε).

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε τακτικά από την ιστοσελίδα του σχολείου για όλες τις εξελίξεις