Το σχολείο μας για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

     Τα μέλη της Σχολικής μας Κοινότητας μας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες), κατόπιν ενημέρωσής τους είτε άμεσα είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ανταποκρίθηκαν με προθυμία και πνεύμα αλληλεγγύης στο κάλεσμα του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην προσπάθεια στήριξης παιδιών και οικογενειών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας.

 

«Χριστουγεννιάτικη πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για παιδιά και οικογένειες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας

 

      «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πιστό στην αποστολή του για κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες από τις οδυνηρές ανατροπές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά και τις ακόμα πιο έντονα αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στις ήδη αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

      Σημειώνεται ότι το 1ο εξάμηνο 2021 συνολικά καλύψαμε τις ανάγκες 23.878 παιδιών και των οικογενειών τους με σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης.

      Ωστόσο, σήμερα και ενόψει Χριστουγέννων, τα αποθέματα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, είναι πλέον ελάχιστα και δεν αρκούν για να καλύψουμε τις ανάγκες.

      Καλούμε όλους εσάς, ιδιώτες και επιχειρήσεις, να συμμετέχετε στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών ειδών και μαζί να εξασφαλίσουμε ένα ζεστό και πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, που σήμερα δοκιμάζονται, αδυνατώντας να καλύψουν έστω τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους.

      Μόνο με τη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε, και αυτά τα Χριστούγεννα, να μη λείψει από κανένα παιδικό προσωπάκι, από καμία οικογένεια στην Ελλάδα αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: το Χαμόγελο» (με στοιχεία από δελτίο Τύπου του «Χαμόγελου»).